החיים באלפיון העליון משפיעים גם על גובה דמי מזונות אישה וילדים ולכן כדאי להצטייד בשירותי עורך דין גירושין שמתאים למאבקים בסכומים הללו. על כך במאמר הבא…
האם עשירים משלמים יותר דמי מזונות אישה וילדים?
הסוגיה שבכותרת לא עולה כעת בפעם הראשונה ובית המשפט נדרש למענה בנושאים הללו כבר מאות או אלפי פעמים בעבר, אך בכל פעם מדובר על מקרה שונה מקודמו ויש לתת לו את היחס המותאם בדיוק למקרה עצמו.
בפסיקה שהתקיימה לאחרונה נדרש אב משפחה לשלם דמי מזונות בסך של יותר מ – 40 אלף ש"ח בחודש לאשתו ולילדיו (שנותרו במשמורת שלה). המשפחה התגוררה במשך שנים באחוזה של ממש על פני דונמים רבים עם בריכת שחייה ומגרש טניס, התניידה במכוניות פאר, טסה כמה פעמים בשנה לחוץ לארץ, העסיקה צוות עובדים רחב (גנן, מנקה, מגהצת…) וקנתה מכל הבא ליד (תשלומי אשראי של 55 אלף ש"ח בחודש ולמעלה מכך) – עורכי הדין לענייני גירושין שייצגו את האישה שמו דגש על רמת החיים אליה הורגלו היא וילדיה ונושא זה הובא לפתחו של בית המשפט.
הטענות של האב שכיום אשתו לשעבר והילדים הקטנים מתגוררים בבית קטן יותר עם דרישות מחייה מופחתות ביחס לעבר לא התקבלו על ידי בית המשפט. גם הטענות שלו שתשלום דמי מזונות ילדים צריכים להיות בהתאם לצרכים הבסיסיים שלהם בלבד נדחו כיוון שלטענת בית המשפט הילדים הורגלו לרמת חיים כלשהי לאורך שנים ואין להפחית ממנה עבורם.
טענות האב שכיום האישה חיה עם בן זוג חדש גם לא התקבלו כיוון שתשלום מזונות אישה מתייחס לרמת החיים אליה הורגלה במשך שנים, כאשר בשנים אלו הייתה עקרת בית ואמא במשרה מלאה ואילו הוא עשה את עסקיו והביא את ההכנסות הגדולות לחיים המשותפים. על כן יש להמשיך לשמור על רמת החיים שלה מבלי להתייחס לזוגיות נוכחית שיש בחייה כיום ואולי מחר לא תהיה קיימת.
האם בית המשפט הוגן עם האב בפסיקה חד צדדית שכזאת?
כמובן שלא נערער על כשירות בית המשפט בפסיקתו, והשאלה יותר מתייחסת לנושא של צרכים בסיסיים לקטינים בתשלום דמי מזונות, וגם ליחס של גובה דמי מזונות אישה לצרכים שיקומיים (אישה שהיא עקרת בית בעוד הבעל עובד).
הפסיקה שבה יש קו ישר בין רמת החיים אליה מורגלים "העשירים" ובין דמי מזונות אישה או דמי מזונות ילדים שנקבעים על פי חוק לפי צרכים בסיסיים או לצרכי שיקום קיבלו כאן משמעות אחרת מהמקובל.
החשיבות בפסיקה היא שרמת חיים היא בעלת משקל שאיננו פוחת מהגדרות כלליות של החוק כלפי "פשוטי העם" כאשר התיק המגיע לפתח בית המשפט עוסק ב"עשירי העם" וברמות מחייה והתנהלות שאינן נפוצות בדרך כלל. פסיקה זאת מצטרפת לפסיקות תקדימיות אחרות בסוגיות שכאלו שמעניקות משקל לרמת חיים גבוהה על פני צרכי קיום בסיסיים כפי שמפרש החוק.