הפקה של אירועים קטנים היא כאב ראש לא קטן. הדרישות ממפיקי האירוע היא לא פחותה מכזאת של אירוע גדול ורב משתתפים ואפילו יותר מכך. מכיוון שיהיו מעט נוכחים באופן יחסי, חשוב שהמזון באירוע יהיה מצומצם וממוקד אך מספיק וטעים לכל המשתתפים וזו משימה של ממש. הפתרון לכך אפשרי באמצעות דוכני מזון לאירועים קטנים, הטרנד החם של הענף.
אירועים פרטיים קטנים כמו יום הולדת עגול, יום נישואין, קבלת תפקיד חשוב בעבודה וכן הלאה, כוללים בדרך כלל עשרות משתתפים שיש לספק להם אירוע איכותי, מעניין ובעיקר טעים. המזון הוא המדד להצלחה או כישלון של מרבית האירועים ולכן חשוב לדעת איך לספק מענה לאירוע קטן עם מנות ממוקדות בכמות שתספיק לנוכחים ותספק אותם מבחינה קולינרית.
אחת הדרכים הטובות ביותר לכך היא באמצעות הזמנה של דוכני מזון לאירועים. הדוכנים הללו ממוקדים כל אחד מהם בסוג מסוים לש מטבח (אמריקאי, אסייתי, איטלקי, קינוחים וכו'…) או ספציפית בסוג מסוים של מאכל שפופולארי בקרב חלקים גדולים באוכלוסייה ויתאים גם לנוכחים באירוע (המבורגר, סושי, פיצה, פלאפל…).
איזה דוכני מזון פופולאריים לאירועים קטנים?
יש כמה סוגים של דוכני מזון שיכולים תמיד להיות הצלחה באירוע קטן:
- דוכני פלאפל לאירועים – פלאפל הוא המאכל הלאומי של ישראל וקשה לחשוב על מישהו שלא מכיר או אוהב אותו. מעבר לכך מדובר על מאכל שמתאים גם לצמחונים וטבעונים ולכן הוא מענה מעולה לדרישות של היום. דוכן פלאפל מגיע עם סלטים, פיתות, חמוצים וכמובן טחינה וחרי למי שבעניין.
- דוכני שווארמה לאירועים – הטרנד החם של הקולינריה בישראל השנה הם סיחים של שווארמה, הודו, פרגית או עגל שנפתחו בכל רחבי הארץ כפטריות אחרי הגשם. המאכל הפך לפופולארי מתמיד למרות שהוא נוכח אצלנו כבר עשרות שנים. דוכן שווארמה תמיד מושך עניין ובעיקר אם יש היצע של סלטים, חמוצים ורטבים למילוי הפיתות כראוי.
- דוכני פיצה לאירועים – המאכל הכי פופולארי בישראל מתאים בצורה נפלאה גם כדוכן מזון לאירוע קטן. כולם אוכלים פיצות ואפשר היום להציע פיצות מסוגים שונים של בצק, כולל כאלו שיתאימו למי שלא יכולים לאכול פיצה רגילה. מעבר לכך על פיצה אפשר לגוון במבחר תוספות רחב מאוד שמותאם לטעם של כל אורח באירוע בצורה מושלמת.
- דוכני קינוחים לאירועים – אולמות אירועים אולי מציעים עוגות ועוגיות בתור קינוחים אבל דוכני מזון זה עולם אחר. יש דוכני מזון שמציעים לבחירה מראש בין קשת רחבה של קינוחים אפשריים וההיצע כולל קינוחים של קרפ צרפתי עם ממרחים שונים, וופל בלגי עם קצפת, סוכריות ורטבים או אפילו כנאפה חמה ועסיסית שהיא טרנד חם בארץ בשנתיים האחרונות וכולם אוהבים.
לסיכום, הפקה של כל אירוע קטן היא משימה של ממש וחשוב למקד אנרגיה רבה במתן מענה קולינרי שישביע את הנוכחים ויוציא אותם מרוצים ושבעים.
המאמר נכתב בשיתוף עם נדב קייטרינג לאירועים אשר מעניקים שירותי קייטרינג לאירועים פרטיים (חתונות, בר מצוות, שבת חתן וכדומה) או שירותי קייטרינג לאירועים עסקיים (השקות, כנסים, אירוע חברה וכדומה) בפריסה ארצית.