מדי שנה יש אלפי ישראלים שנפגעים בעקבות רשלנות של העירייה או המועצה המקומית שלהם. אלו אחראיות על הטיפול בכבישים ומדרכות, פנסי תאורה, פחי זבל, גנים ופארקים. כאשר הם לא מטפלים בכך כפי שצריך, יש סיכוי לנפגעים. להם עומדת הזכות לתבוע פיצויים.
התרשלות של רשות מקומית או עירייה שמובילה למפגע של אדם כלשהו, מעניקה לו את האפשרות לתבוע פיצויים באמצעות תביעת נזיקין נגד האחראים לעניין. במידה ואתם נפגעים מרשלנות שכזאת, כדאי לפנות לשירותי עורך דין נזיקין ולברר את המקרה שלכם ואת הזכויות העומדות לכם להגיש תביעת נזיקין נגד רשות מקומית שבשטח שלה נפגעתם.
יש כמה נסיבות שמצדיקות תביעת נגד עירייה או רשות מקומית:
- תאונה ברשות הרבים – סדק במדרכה שמוביל לנפילה ופציעה או החלקה על אשפה שלא פונתה על ידי העירייה בזמן ו/או עקב תאורה לא תקינה במקום, הם דוגמאות טובות של תאונות ברשות הרבים. אלו גם המקרים הנפוצים ביותר שמובילים לתביעות נגד רשות מקומית או עירייה.
- נזקים לרכוש – נפל על הרכב שלכם ענף גדול שלא נגזם בזמן או הרכב קפץ בכביש על בור שלא טופל כראוי וגרם לו נזק, הם דוגמאות טובות לנזקים לרכוש שנגרמים עקב רשלנות של הרשות המקומית באותו המקום ויש לכם זכות לתבוע על כך.
- מטרד לציבור – זיהום אוויר, קרינה גבוהה, רעשים חזקים, ריחות לא נעימים וכדומה, הם דוגמאות למקרים של מטרד ציבורי שעל הרשות המקומית להפסיק אותו או לתת לו מענה ראוי כדי שלא יטריד את התושבים או העוברים באותו האזור.
אלו כמובן רק דוגמאות ויש מצבים נוספים דומים להם שמצדיקים תביעת פיצויים נגד העירייה.
איך מגישים תביעת נגד עירייה או מועצה מקומית?
כמו בכל תביעת נזיקין ובטח מול מוסד ציבורי שיש לו מחלקת משפטית, חובה לפנות לשירותי עורך דין נזיקין כדי שיעניק להם יעוץ משפטי על האפשרויות העומדות בפניכם עוד טרם התביעה וכמובן יוכל להגיש תביעה בשמכם במידת הצורך.
על מנת שלאותו עורך דין יהיו את הכלים לפנות בתביעה לעירייה או לרשות המקומית, יש לאסוף ראיות לרשלנות שלהם באמצעות צילום מקום הפגיעה או הגורם לנזק וגם לאסוף מסמכים רפואיים הקשורים לפציעה או הנזק שנגרם לכם בשל כך. כמו כן מומלץ לתעד פניות למוקד העירוני בעניין הרשלנות הקיימת לפני הפגיעה אם התאפשר הדבר (מקרים של מטרד ציבורי לרוב) או פניה למוקד לאחר הפגיעה אם הדבר מתאפשר לכם. גם הפניות הללו הן חלק חשוב בהוכחת רשלנות הרשות המקומית.
בדרך כלל התביעה היא באמצעות מכתב של עורך הדין לרשות המקומית בדרישת פיצוי בצירוף כל הראיות והמסמכים הרלוונטיים לכך. רק במקרה והעירייה מתנערת מאחריות או איננה מעוניינת להעניק פיצוי המגיע לכם, כדאי לפנות לתביעה בבית המשפט.
מה הפיצויים שניתן לתבוע מרשות מקומית?
כל תביעה עומדת בפני עצמה ובהתאם לסוג הפציעה, ההשפעה שלה על הנפגע (אובדל ימי עבודה, נכות וכדומה), הגיל שלו, היקף הרשלנות של הרשות המקומית וכן הלאה. יש תביעות שמתקבלות בעירייה ומוסכם על תשלום של מאות או אלפי שקלים של פיצויים ויש מקרים שמגיעים גם להיקפים של מאות אלפי שקלים.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד טל בייצר – עורך דין נזיקין בצפון אשר מעניק ליווי משפטי צמוד בדרך לקבלת הפיצוי המקסימלי מחברות הביטוח, המוסד לביטוח לאומי, חברות הפנסיה והמעסיק הישיר בתאונות עבודה. אם אתם מחפשים משרד עורכי דין נזיקין בחיפה או משרד עורכי דין נזיקין בקריות – עו"ד טל בייצר הוא הכתובת!