אתם לא רוצים שאף אחד שאיננו מורשה ייכנס או יחנה בחניה שלכם. לכן מתקינים שער חשמלי או מחסום חשמלי בכניסה לחניון. יש מקרים בהם האחד מתאים יותר מהשני. על ההבדלים בניהם ולאן מתאים כל אחד מהם, בכתבה שלפניכם.
עבור מי שמתלבטים איך לחסום את הכניסה של בלתי מורשים לשטח החניה שלהם, אפשר לחלק לשניים: מי שרוצים לחסום כניסה של כלי רכב בלבד ומי שרוצים לחסום מעבר גם של בני אדם.
ברוב המקרים הבחירה של שער חשמלי תהיה לבית פרטי שרוצה למנוע כניס השל פורצים או גנבים לשטח החניה שלהם או משם אל פנים הבית. עבור מי שמחפשים פתרון של כמויות רכב גדולות יותר, בעיקר לחניונים משותפים או ציבוריים, הבחירה המומלצת היא בד"כ מחסום זרוע חשמלי.
מהו שער חשמלי?
יש כמה סוגים של שערים חשמליים שמתאימים לבתים פרטיים בעיקר.:
- שער תריס חשמלי – מזכיר במראה ובפעולה שלו תריס חשמלי לחלון בבית. הוא עשוי שלבים שעולים ונכרכים סביב ציר מסתובב בתקרה של החניה.
- שער פאנל מבודד – גם כן כולל שלבים, אבל אלה נעים על מסילה בתקרה של החניה בעת הפתיחה של השער.
היתרון של שער מסוג זה הוא הנעילה ההרמטית של הכניסה לשטח החניה בפני הולכי רגל וכלי רכב אחרים. החיסון שלו ביחס למחסום חשמלי הוא האיטיות של הפתיחה והסגירה.
מהו מחסום זרוע חשמלי?
מחסום זרוע חשמלי הוא מחסום שעולה ויורד כדי לאפשר מעבר של כלי רכב אל פנים החניה או החוצה ממנה. הוא לא מונע מעבר של הולכי רגל לאותו השטח ולכן מתאים יותר לחניונים גדולים ולא פרטיים.
יש כמה סוגים של מחסום זרוע חשמלי:
- מחסום סטנדרטי – זרוע שעולה מעלה לזווית ניצב לקרקע (90 מעלות). הזרוע קלה ומהירה יחסית ומתאימה לחניונים של בנייני בתים משותפים או בנייני משרדים קטנים יחסית.
- מחסום זרוע מתקפלת – דומה למחסום הקודם אבל מתאים גם לחניונים עם בעיית גובה. הזרוע מתקפלת במרכזה ולכן עולה לגובה נמוך יותר בעת הפתיחה שלה.
- מחסום זרוע מסיבי – הזרוע בד"כ עגולה וכבדה יותר מהקודמות. מתאימה לחניונים גדולים או כאלה שיש בהם מעבר קבוע של משאיות או רכבים גדולים אחרים.
- מחסום זרוע וילון – מחסום שנפתח עם שלבים שונים שמזכירים וילון או גדר. נועד בעיקר למקומות מיוחדים כמו מסילת רכבת וכדומה.
אפשר להבין שיש גם כאן כמה סוגים לבחור בניהם וחשוב להתאים את סוג המחסום והגודל שלו לפי תנאי השטח ורמת השימוש שלכם.
מה ההבדלים בעלויות של מחסום או שער חשמלי?
שער חשמלי ינוע בטווח המחירים של 6,000-15,000 ₪ לכל היותר, תלוי בסוג השער, בגודל שלו ובאיכות המנוע שבוחרים. שער תריס חשמלי יהיה זול יותר משער פאנל מבודד במקרה הזה.
מחסום זרוע חשמלי סטנדרטי יעלה כ 5,000 ₪, 1000 ₪ נוספים למקרה של זרוע מתקפלת או מחסום מסיבי יותר ותוספת על כך במקרה של מחסום וילון שעשוי להגיע ל 10,000 ₪, תלוי בגודל שלו.
לסיכום, ההמלצה שלנו היא לבחור בהתאם לצרכים שלכם ולתנאי השטח. מעבר לכך תמיד כדאי להתייעץ עם מומחה בהתקנה של שערים או מחסומים חשמליים כדי למצוא את המענה הטוב ביותר עבורכם לטווח הארוך.
המאמר נכתב בשיתוף עם חברת הדלתות האמריקאית Arizona Garage Door Repair אשר עוסקת בשיווק, התקנה או תיקון של דלתות מוסך (Garage Doors) באזור אריזונה, ארה"ב. החברה מפעילה מספר מותגים ביניהם ניתן למצוא את Phoenix Garage Door Repair, Buckeye Garage Door Repair, Sun Lakes Garage Door Repair, New River Garage Door Repair, Mesa Garage Door Repair, El Mirage Garage Door Repair, Tempe Garage Door Repair, Sun City Garage Door Repair, Surprise Garage Door Repair, Chandler Garage Door Repair, Peoria Garage Door Repair, Fountain Hills Garage Door Repair, Sun City West Garage Door Repair, Queen Creek Garage Door Repair, Anthem Garage Door Repair, Gilbert Garage Door Repair, Glendale Garage Door Repair, Scottsdale Garage Door Repair, Avondale Garage Door Repair ו – Goodyear Garage Door Repair.